Forbudt å bruke el-sykkel til Rondvassbu

el bike

GD har i dagens avis en artikkel (krever abonnement) rundt bruk av el-sykkel i Rondane Nasjonalpark. Som de fleste kanskje IKKE viste, så er det forbudt å bruke el-sykkel inn til f.eks. Rondvassbu.
Du risikerer faktisk bot, selv om motoren er slått av, og du selv tråkker den. De sier ingenting om batteriet ligger hjemme eller i rykksekken. Det er forhåpentlig greit? 
Det er mange som nå har anskaffet seg en slik sykkel, og det er mange av oss som sikkert også kjenner til at disse er brukt, bl.a. inn til Rondvassbu.

"Off-road" sykling er forøvrig forbudt i Nasjonalparken. Du kan kun bruke sykkel, da uten el-motor, på følgende steder: 
Veien Spranget-Rondvassbu, Veien Gammelgården – Bjørnhollia og Veien Kampen -Peer Gynt hytta. 
På Høvringen er det dessuten noen få merka stier knyttet til soner for organisert ferdsel hvor du kan sykle. 
Det sies ingenting rundt bruk av f.eks. fatbike, - som også kan brukes vinterstid. Forhåpentlig er det greit, hvis du følger sykkelstiene (skisporet?).
Setter du i tillegg el-motor på den, så blir det fart i sakene, men da ikke i nasjonalparken, - som jo også er fornuftig. Se en annonse for en fatbike her, eller en film her.

Nasjonalparkriket forteller forresten på sin hjemmeside at Norddalen er "sykkelriket", og at på sykkelsetet kommer du dobbelt så langt – og opplever fort dobbelt så mye. Bruker du da el-sykkel, kan du vel gange det på 2 igjen?
Du kan forresten nå også bruke el-sykkel i utmark, som en vanlig sykkel.  Se mer her, men husk da ikke i Nasjonalparken, - der el-sykkel oppfattes som motorisert ferdsel.
Det er forøvrig endringer på gang, også med bruk av el-sykkel i Nasjonalparker, men dette vil trolig ikke gjelde i parker der du finner villrein?
God sykkeltur, med eller uten batteri!

Vi har 100 gjester.

279

Antall betalende medlemmer
er nå 279. 
Meld deg inn her!