Stor interesse for fibernett

Stein Aune fiber

 

Vi har tidligere skrevet om at det nå var mulig å vise sin interesse for å få fibernett til hytta. 
Stein Aune (bildet) har de siste ukene fått overraskende mange henvendelser av folk som har sett seg lei av dårlig mobilnett og seine overføringshastigheter. I pinsen ble det også lagt ut informasjon på Mysusæter sin Facebookside, og det har resultert i mange nye påmeldinger fra området.
Hyttefolk med tenåringer, unge voksne og de som gjerne vil bruke hytta som arbeidsplass er ofte de som stiller ser først i køen. Overraskende mange i den eldre gruppe hyttefolk, inkludert pensjonister har også meldt seg på.
Hyttelivet er tydeligvis ikke lenger kun to stearinlys, en kopp varm te og en god bok i kveldsmørket.

Særlig i ferieperioder er mobilnettet svært begrenset, pga. mange brukere, og det vil forventelig gå mange år før teleoperatørene kan tilby et fullgodt alternativ.
Derfor er fibernett tydeligvis det som kan "redde kvelden" til hyttefolket.
Stein har kontaktet alle de store utbyggerne og de fleste har bekreftet at de gjerne vil bygge ut nettet hvis det er mange nok deltakere, slik at et utbygging kan svare seg økonomisk.
Utbygging av fibernett er heller ikke noe som ødelegger eller gjør store inngrep i naturen. En grunn krøft langs veikantene er det som skal til. Fiberkabelen føres frem i et trekkerør.

Hvis du er en av de som gjerne kunne tenke deg fiber inn til din hytte, så gå ikke glipp av muligheten til å bli med.
Fyll ut skjemaet som ligger på denne linken
Merk også at det kun er en kartlegging av interesse, dvs. ikke en bindende påmelding.
Stein Aune sier til hjemmesiden at han nå holder på å plotte interesserte inn i et kart, slik at han kan se hvordan det hele kan henge sammen.  Så må han ta det videre med utbyggerne.

Vi har 109 gjester.

279

Antall betalende medlemmer
er nå 279. 
Meld deg inn her!