- - -   Velkommen til Årsmøte i Mysusæter Vel, lørdag den 3. august kl. 16 på Rondane Høyfjellshotell    - - -

Hold hunden i bånd

GoldenGD har i dag et eksempel på hva som kan skje hvis en ikke overholder båndtvangen.  En dame gikk 11. mars en skitur i løypene langs Furusjøen sammen med to løse Golden-retrievere.  
Hun gikk alene i skiløypene da hun ble opphentet av Vilforvaltningen på skuter. Enden på historien var at hun fikk tilsendt en bot på 8000 kroner (4 tusen for hver hund).  De løse hundene var et brudd på Nord-Fron sin forskrift om båndtvang i oppkjørt skiløype.
Det er nå mange som har reagert på botens størrelse. Den virker urimelig høy. I dagens GD (16/4) sier bl.a. Jan Teigen, skogbrukssjef i Sel, som har ansvaret for viltforvaltningen i Sel at det kanskje kunne holdt med en advarsel i første omgang. Utvidet båndtvang er primært av hensyn til andre skiløpere.
Den ordinære båndtvangstiden, som vi nå er inne i, er båndtvangen viktig av hensyn til dyre- og fuglelivet i området, og snart også pga. beitedyrene. 

Vi oppfordrer alle til å følge reglene, og holde hunden i bånd. I Sel kommune er det nå generell båndtvang for hund (fra og med 1. april).
Reglene kan du lese her (Sel kommune).  Artikkelen kan du lese her (krever abonnement)
Saken er også omtalt på NRK sine nettsider. Les NRK-artikkelen her
God tur!

Villmarkspanel og brede furupaneler er vår spesialitet
Villmarkspanel og brede furupaneler er vår spesialitet
Villmarkspanel og brede furupaneler er vår spesialitet

Vi har 99 gjester.

MEDLEM?

memberBli medlem i Mysusæter Vel!
Meld deg inn her!