Nytt kamera i Gråhaugen

Så er det gang i det nye kameraet i Gråhaugen. 
Da det gamle kameraet stoppet i oktober 2018, var det etter nesten 10 års drift. En erstatter er nå på plass, og det laster opp bilder til vår web-server hvert 15. minutt. Kameraet vi nå har valgt er av den billigere typen.  Det er bygd på en mikro-datamaskin som heter Raspberry Pi, og med en tilhørende kameramodul. Kameraet er uten lysmåler, så det er litt vanskelig å få gode bilder, særlig i skumringstiden.
Grunnen til at vi har økt tiden mellom bildene er at vi nå har et vesentlig større bilde (8 megapixel, 3280x2464). I og med at bildene er så store i størrelse, så kan det også være at du får et "halvt bilde" hvis du forsøker å se på bildet de sekunden det lastes opp.  Dette skjer hvert hele kvarter, og hver time på kveld/natt.  Du kan normalt se tidspunktet bildet er tatt i teksten på toppen av bildet.  Bildet tas to minutter før det lastes opp.
Vi arbeider med å bytte ut kameramodulen med et vanlig stillbildekamera, men det er noe vi ikke har det særlig travelt med.  Bildet finner du til venstre hvis du bruker en vanlig PC.

Nytt er også et forsøk på å vise snødybden.  Et kamera har fokus på en målepinne, eller Sjogmål,  som Magne Thøring har navngitt "måleverket".  Det viser nå litt under 70 cm "på flatmark".  Dette er også 1. versjon av noe vi håper vi kan gjøre litt bedre senere. "Sjogmålet" finner du foreløpig kun på hjemmesiden til Løypelaget, www.loypelaget.com  Dette bildet oppdateres kun hver hele time den tiden det er dagslys.

Legg til kommentar


Sikkerhetskode
Vis ny kode

Villmarkspanel og brede furupaneler er vår spesialitet
Villmarkspanel og brede furupaneler er vår spesialitet
Villmarkspanel og brede furupaneler er vår spesialitet

Vi har 74 gjester.

MEDLEM?

memberBli medlem i Mysusæter Vel!
Meld deg inn her!