5. oktober 2018

Christer Kohn 5 10 2018
Alle foto: Christer Köhn (klikk på bildene for større versjoner)
I somres ryddet jeg med hjelp av håndsag den gamle stien, som går opp fra den østligste hytta på Nyhussetra. Denne stien holder på å vokse totalt igjen etter at de flittige brukerne, Sigrid og Guri Loftsgaard, ikke lenger er i live. I vår familie har vi også brukt den på vei opp forbi eller til Gråhø.

I dag, 5. oktober, i det flotte været, nytte jeg fruktene av dette arbeidet, på min vei opp mot Svinslåberget. På min tur, der stillheten var total, så jeg spora etter flere ulike dyr i nysneen, både hare, rev, rype og noen større runde spor, ca. 8 -9 cm i diameter, og med avstand på ca. 80 cm. Kan det kanskje ha vært jerv eller gaupe? I så fall er det bra att sauene ikke lenger er der!
Jeg så at man hentet ned noen sauer ned fra fjellet i dag. Jeg satt oppe over tregrensa og «avnjöt» min niste, men kunne ikke observere noen dyr nede blant alle bjørkene eller på myrene.

Christer stein 5 10 2018  SAM 0445b   Sam 0450b
Hvem kan forresten ha plassert den store steinen i bakken månntro? Den ser ut å kunne rulle nedover når som helst! Dovregubben eller voldsomme naturkrefter en gang i tida?

Legg til kommentar


Sikkerhetskode
Vis ny kode

Villmarkspanel og brede furupaneler er vår spesialitet
Villmarkspanel og brede furupaneler er vår spesialitet
Villmarkspanel og brede furupaneler er vår spesialitet

Vi har 40 gjester.

MEDLEM?

memberBli medlem i Mysusæter Vel!
Meld deg inn her!