Stolpejakten 2018

Denne helgen tok jeg den syvende og siste stolpen på Mysusæter. 

Syv kjempefine turer i retninger jeg vanligvis ikke beveger meg i.
Jeg har i lengre tid observert stolper når jeg har gått tur både på Mysusæter og i Oslo der hvor jeg bor, men det tok lang tid før jeg skjønte hva dette dreide seg om og hvor fint stolpejakt er.

Stolpejakten er et fysisk lavterskeltilbud for å få folk ut på tur. Du finner stolper i urbane områder, som f.eks midt i Oslogryta eller på Otta og du finner det sikkert også i ditt nærområder, både i skog og til fjells.
Du registrerer besøkte stolper gjennom en app «Stolpejakten» som lastes ned på telefonen. Her laster du også ned det lokale kart der hvor du befinner deg. Kartene har en GPS-funksjon som gjør at du lett kan se hvor du selv er på kartet.
Stolpene finnes i ulik vanskelighetsgrad - markert som grønne, blå, røde, med svarte stolper som de mest krevende. Disse registreres med at en såkalt QR-kode scannes inn på telefonen og gir deg ulikt antall poeng.

Selv er jeg svært glad i å være i aktivitet og tenker vel egentlig at jeg ikke at trenger et lavterskeltilbud. Likevel har jeg blitt hekta som stolpejeger. Dette passer like godt for aktive mosjonister som for de som ønsker å komme seg i form eller barnefamilier. Her legger man lista selv.

På Mysusæter har jeg fått 7 fine turer, flere av dem turer jeg aldri hadde gått hvis det ikke var en stolpe jeg jaktet på - Nyhusgutan, Kåsen, Jørgenbua osv. Jeg er selv en håpløs kartleser, med fullstendig mangel på retningssans, men dette er så greit at selv jeg får det til.

Planen er å få sett opp langt flere stolper på Mysusæter. Mysusæter Vel har påtatt seg å forvalte dette på Mysusæter, etablere nye poster og skifte ut poster som har stått lenge. Derfor håper vi at både hyttefolket og andre gjester synes dette moro, at dette kan inspirere til gode turopplevelser for liten og stor.

Stolpejakten 2018  Stolpejakten 2018 b  Stolpejakten 2018 c
(Alle foto: Gulla Formo, - klikk på bildene for en større versjon)
Første bilde: Mysusæterkartet ser slik ut før man starter å ta poster. Postene forsvinner fra kartet etterhvert som man avlegger dem besøk. 
Annet bilde: Nygårdsgutane tidlig i August. 
Tredje bilde: Jørgenbua besøkte jeg denne søndagen.

Kommentarer  

# Svanhild Havn Villa 19-09-2018 08:11
Hei - helt enig dette er kjempefine turer. Jeg har fullført mange kart. Bare en liten kommentar. En kan innstille appen slik at stolpene IKKE forsvinner bare endrer farge. Jeg synes det er fint for da vises de senere. Gå på innstillinger. Lykke til og takk for hyggelig lesning.
Svar | Svar med sitat | Siter

Legg til kommentar


Sikkerhetskode
Vis ny kode

Villmarkspanel og brede furupaneler er vår spesialitet
Villmarkspanel og brede furupaneler er vår spesialitet
Villmarkspanel og brede furupaneler er vår spesialitet

Vi har 43 gjester.

MEDLEM?

memberBli medlem i Mysusæter Vel!
Meld deg inn her!