Har du planer om å leie ut hytta?

utleiehytte
Det er noen av hytteeierne som leier ut hytta si, og på den måten får inn noen ekstra kroner.  Hva kan en så få inn på en slik hytteutleie, og hva må en eventuelt skatte av ekstrainntekten?
Flesteparten av de som leier ut hytta si benytter finn.no.  Her finner vi 8 muligheter, hvis vi søker på Mysusæter. Prisene ligger mellom 6 - 14 tusen pr. uke. Prisene varierer og er selvfølgelig høyest i vinterferie, påske og sommerperioden. Mulighet for å prute ned prisen er tilsteder for de fleste, og det er også noe forskjellig tilbud i forhold til hvilken standard de forskjellige hyttene har, og selvfølgelig antall soveplasser.
Jeg vil tro det er relativt stor forskjell på hva de enkelte tar inn på et år, men det er kanskje ikke helt feil å tippe på at det ligger mellom 50 og 150 tusen? Dette med alle mulige forbehold.
Utover finn, så finner vi også noe som heter Norgesbooking.no pluss mange andre portaler, men ikke så mange med privathytter i Mysusæterområdet.

Du kan ikke leie ut uten at du må betale skatt. Det vil si at de første 10 tusen er skattefrie, men deretter må du betale 22 prosent skatt av et beregnet skattbart beløp. Det forutsetter at du selv benytter hytten i perioder av året.
Hvis hytten kun benyttes til utleie, så er det et høyere skattbart beløp som det skattes av. Du fører inntekten inn i selvangivelsen, enkelt og greit.  
Mao, så er det relativt lukrativt å leie ut. Du finner en god artikkel i huseierne her, som gir deg konkret informasjon omkring skatteberegningen. 
Utover skatt, så må du selvsagt også betale for annonsering.  Du må i tillegg betale for det som brukes av ved, strøm, vann/avløp pluss selvsagt innfinne deg i å ha en større slitasje, og med det generelt høyere vedlikeholdskostnader på din hytte. Dessuten må hytta selvsagt være tilpasset utleie, dvs. ha et system for sengeklær, renhold, nøkkelhåndtering etc.
For de fleste av oss vil kanskje det å ha utleie av hytta bli en litt for stor utfordring i forhold til at en på den måten åpner opp det "aller helligste" for å få inn noen ekstra kroner. Det bekreftes vel også av det relativt beskjedne antallet av hytter som faktisk er til leie. På landsbasis er det ca. 6 prosent som leier ut hytta si. Det virker likevel som at de som har begynt å leie ut hytta si har såpass gode erfaringer med dette, og at de derfor fortsetter med det år etter år.
Skulle du ønske å leie ut, så finner du noen gode tips i denne artikkelen.

Vi har 58 gjester.

279

Antall betalende medlemmer
er nå 279. 
Meld deg inn her!