Nå starter turistsesongen

Vi har sendt vår hoffotograf, Kåre B., ut på et lite tokt rundt Mysusætra.
Han kom tilbake med bilder som viser at turistene små smått har begynt å komme. Det samme gjelder sauene, som også i år vil møte to el-ferister. Forhåpentlig vil de fungere bedre enn i fjor. Fortsatt er ikke Molok systemet (nedgravde avfallsbrønner) installert, så vi må klare oss med kontainere også denne sommeren.  Ladestasjonen til el-biler eller tømmestasjon for bobiler ser heller ikke ut til å være på plass?
Kommentar fra Bjørn Aabakken, Sel kommune:

  • Molok, semi nedgravde avfallsbrønner blir montert nå i sommer. Dvs. gravearbeidet starter opp denne uken (uke 27), og er ferdige til bruk medio juli.
  • El-feristene er på plass og i bruk. Ulempen med disse er at de er utsatte for lyn og torden. Vi følger opp disse utover sommeren som ellers.
  • Tømmestasjonen for bobiler er ferdig, men ikke tilkoblet. Dette blir purret opp i dag.
  • Når det gjelder ladestasjon så står vi ovenfor noen utfordringer. Fordelingen mellom investeringer på slike stasjoner og inntektene viser seg å bli utfordrende, men det jobbes aktivt med.


Lægan, dvs. området i skråningen vest for Breiskriu, langs Rondanevegen, har fått en fin oppgradering med benker og bord for gjestene som ofte overnatter der både i biler og telt. Dessverre blir det naturlig også andre etterlatenskaper liggende når de forlater området og drar videre. Kanskje burde det blitt satt opp et par gamledagse utedoer, eventuelt med tank som kunne tømmes med en sugebil i ny og ne?  Over Ruud sier til hjemmesiden at stedsnavnet, Lægan, eller flertall Lægane betyr slette eller hylle i et ellers bratt terreng. Navnet skal ha trykk på første stavelse (dialektuttale). Takk til Ove for spennende navneinfo.

Kommentar fra Bjørn Aabakken, Sel kommune:

  • Etterlatenskaper liggende igjen ved Lægan når turister forlater området og drar videre er ikke det vi ønsker å vise fram. Det å sette opp utedo må jeg ta videre mtp. driftsansvar osv.

 

Skiheisen ser ut som den ble forlatt for godt 2. påskedag. Fortsatt henger krokene på vaierne og ruster, Sikkerhetsgjerdene er forlagt på bakken, kanskje for å fange sauekjøtt til grytene på hotellet? Halmbunter og grill står der fortsatt etter siste gjest fra påskefesten. Ikke bra. Turstien opp til Gråhø går gjennom området.

Kommentar fra Bjørn Aabakken, Sel kommune:

  • Det at sikkerhetsgjerde ligger ned ved skiheisen, kan dere tipse hotellet om. Ikke sikkert at de tenker over dette?


Til slutt tar vi med noen bilder fra Uladalen, der Kvitskriupræstein fortsatt står og venter på årets besøkende. Nedover dalen ligger dessverre fortsatt de massive grushaugene og skjemmer området. Bortimot 60 tusen kubikk er lagret her. Det er tydelig at det ikke er stor pågang etter fyllmasse fra dette området, selv om noe er hentet ut. Kostnaden for å få flyttet haugene kan sikkert også bli massiv for de grunneiere som sikkert så store inntekter i grusen fra Ula. De har nå 3 år igjen før massen må være fjernet? 

Kommentar fra Bjørn Aabakken, Sel kommune:

  • De nevnte grushaugene i Uldalen, jobbes det aktivt med å få fjernet. Sel kommune har hatt flere møter med grunneiere og sett på muligheten for å flytte massen ut av området. Det er ikke noen konkret avgjørelse på dette enda.

Vi har 153 gjester.

279

Antall betalende medlemmer
er nå 279. 
Meld deg inn her!