Mysusæter vel gjenopptar stolpejakten sommeren 2021

Etter noen år der vellets syv stolper har ligget på lager i Sel kommune, har styret vedtatt å bevilge midler til å hente stolpene opp fra kjelleren og få dem plassert ute i fjellet neste sommer. Stolpejakten går ut på å finne stolper sentralt plassert i mange av landets kommuner. Våre stolper blir satt ut i vårt nærområde.

Arbeidet ledes administrativt av kulturavdelingen i kommunen. Mysusæter vel bidrar økonomisk og praktisk i arbeidet sammen med kommunen og Otta IL. Stolpene som settes ut rundt Mysusæter vil koordineres med stolpene til Nordre Furusjøen vel og Raphamn vel for å få til sammenhengende turruter. Men det blir også stolper ved andre fine turmål.

Stolpejakten er et landsomfattende tilbud som er gratis. Du kan enten få den fysiske kartmappen eller laste ned appen stolpejakten så får du gratis tilgang til kartene der. Det er fire ulike vanskelighetsgrader:

I Sel kommune er det stolper å plukke i Dahle, Otta og Selsverket, Sandbumoen, Heidal, Sel, Høvringen og Raphamn. Neste år også rundt Furusjøen og i Mysuseters nærområde.

I tillegg til stolpejakten legges det fortsatt årlig ut turorienteringsposter på O-kartene på Ramphamn-Holtjønn – Kringseter. Disse kartene utvides i vinter mot Mysusæter slik at kartene på sikt både skal brukes til tur-o-poster og til stolpejakten.

Elin Fiske Lyngø og Hanne Toftdahl

Vi har 85 gjester.

279

Antall betalende medlemmer
er nå 279. 
Meld deg inn her!