Eldrebølge blant hyttefolket, - er egentlig kommunene forberedt?

Vinterbroytet vei 280x268Koronaepidemien har satt fart i diskusjonen rundt kommunenes mulighet for å håndtere sykdom og skavanker i den stadig voksende hyttebefolkningen. Vi har nå fått beskjed fra statsminister og regjering om å ikke bruke hyttene i forbindelse med den pågående hendelse. Det har også vært truet med sivilforsvar, stopp i brøyting og som nå på Mysusæter, en sterk reduksjon av skiløypepreparering. Hyttene (og skiløypene) er kun tilgjengelig for kommunens egne innbyggere.
Dette er en svært alvorlig krisesituasjon, som sikkert vil pågå over flere uker, -om ikke måneder ennå. 
Kommunene har gitt klar beskjed om at de vil prioritere egne innbyggere, noe som vel de fleste av oss også forstår og aksepterer.

Men, når hverdagen så kommer tilbake på skinner, og eldrebølgen sakte og sikkert skyller innover hyttefeltene. Hvor klare er da kommunen til å håndtere hyttefolk med et mye større behov for helsetjenester, akuttjenester og så videre? Standarden på hyttene og tilførselsveiene har nå også blitt så gode at mange også kunne tenke seg å flytte permanent til hytta når pensjonspengene begynner å komme inn på bankkontoen. Er du heldig og har et hus sentralt beliggende, som kan selges til en god pris, så muliggjør dette også at den strengeste vintersesongen kan byttes ut med solbriller på en sydliggende strand. 
NRK har en god artikkel rundt dette, tilgjengelig for alle. Anbefales.  Les den 
her.

Se også:  Nå blir hytteturer og opphold på hytta utenfor egen kommune helt forbudt. (Se NRK her)
Det er likevel noen få unntak: Blant annet kan friske familiemedlemmer som har en person i husstanden smittet, oppholde seg i karantene på hytta. 
forbud hyttetur 

 

Villmarkspanel og brede furupaneler er vår spesialitet
Villmarkspanel og brede furupaneler er vår spesialitet
Villmarkspanel og brede furupaneler er vår spesialitet

Vi har 141 gjester.

MEDLEM?

memberBli medlem i Mysusæter Vel!
Meld deg inn her!