Problemer med skiheisen

skianlegget
GD har i dag et oppslag på sin hjemmeside med forholdene rundt skiheisen på Mysusæter. Bakgrunnen er at driftsleder, Håvard Trønnes, har meldt ut på Facebook at det ble avdekket alvorlig skade på en sentral del av anlegget, noe som fører til at reparasjon er nødvendig. Feilen anses som kritisk i forhold til besøkendes sikkerhet og anlegget måtte derfor holde steng i dag søndag.  Feilen skal rettes mandag slik at heisen igjen er i ordinær drift fra kommende helg.  I den forbindelse er det kommet en del kritiske FB-bemerkninger til hvordan skiheisen nå drives, etter at Nårstadbrødrene ga seg forrige sesong.  

Vi håper alle at Rondane Skianlegg får orden på anlegget slik at det også fremover kan gis et lokalt tilbud til alpinfolket på Mysusæter.    
Til avisen sier Trønnes at det ble oppdaget feil på to rullebatterier, pga. tretthetsbrudd. Han sier at ingen skal være redd for at de ikke tar sikkerheten på alvor.
Han forteller videre at de hadde røntgenprøving på ståltau i fjor sommer, og at de selv forløpende vurderer og reviderer anlegget.  Han sier at de har den kompetansen som skal til for å drifte anlegget på en sikker måte. Anleggseiere og driftsledere er i større grad enn tidligere ansvarlig for sikkerheten i anlegget.
Han presiserer at publikums sikkerhet er det viktigste for Rondane skianlegg. Vi forstår alle at det kan være en utfordring, da anlegget i sin nåværende form stammer helt tilbake fra 1976. Slalåmbakken åpnet første gang den 26. januar 1969.
Les oppslaget i GD her (krever abonnement).

Villmarkspanel og brede furupaneler er vår spesialitet
Villmarkspanel og brede furupaneler er vår spesialitet
Villmarkspanel og brede furupaneler er vår spesialitet

Vi har 175 gjester.

MEDLEM?

memberBli medlem i Mysusæter Vel!
Meld deg inn her!