kristinspelet 2018
Medlemmer av Mysusæter vel får 10% på billetter ved bestilling før 1.juni. De kan bestilles på denne mailadressen:  

Invitasjon til et åpent møte, flytting av parkeringsplassen på Spranget

Det sendes i disse dager ut invitasjon til et åpent møte om mulighetsstudien knyttet til flytting av parkeringsplassen fra Spranget til Mysusæter. 

Tidspunkt/Sted: Mandag 8. januar, kl. 18.00 i Otta kulturhus.

På møte vil representant fra konsulentfirma Mimir As orientere om mulighetsstudien og de vurderinger som så langt er gjort.
Arbeidet har hatt sterk fokus på næringspotensiale knyttet til eventuelle endringer.
Alle interesserte er velkomne!


Bilde fra i sommer, 22.juli 2017.  Klikk på bildet for en større versjon. Foto: Tjønnbakkvegen/Magne Thøring.

Comments   

# Ole Johan Prytz 2017-12-20 10:01
.....og jeg antar at dette er en spøk?
Reply | Reply with quote | Quote
# Kåre B. Hansen 2017-12-21 13:45
Har ikke administrasjonen i Sel kommune noe annet å gjøre en å drive på med slikt tull?
Dette var oppe i 2003 ved utvidelsen av nasjonalparken, da skulle man også flytte Rondvassbua fram på Tjønnbakken. Byråkratene i miljøverndepartementet gir seg ikke og nå støttes de vist av både politikere og administrasjonen i kommunen også.
Burde ikke administrasjonen og politikere heller se på muligheten for utvikling av næringer i randsonen til nasjonalparken? Kanskje man burde lage et mulighetsstudie av hvorfor det er fraflytting og forgubbing i denne delen av innlandet?
Reply | Reply with quote | Quote
# Villy Giverhaug 2017-12-22 14:14
Dersom parkeringsplassen legges ned på Spranget, vil næringsutvikling i randsonen" komme av seg" selv. (Mysusæter).At ungdommen reiser fra bygda(Sel) bla har intet med kjøring til og fra Spranget å gjøre. Buss fra Mysusæter til Rondvassbu.(disp for hytteiere til hytter ,samt reinsjegere til Måsåbuin) Resten for vi ta på møte 0801 2018.Arbeidsplassene må komme i randsona,der er potensialet desidert størst. villy
Reply | Reply with quote | Quote
# Kåre B. Hansen 2017-12-23 10:19
Alt henger i hop med alt. Hva slags arbeidsplasser kommer i randsonen? SNO med informasjon om hva man ikke får lov til kanskje?
Reply | Reply with quote | Quote
# Hanne Toftdahl 2018-01-06 17:37
Det er ikke gitt at det blir omsetning (les; næringsutvikling) i randsonen dersom p-plass flyttes. For det første kan det forventes færre dagsbesøk når tilgjengeligheten til vidda blir dårligere. For det andre er det slett ikke sikkert at folk oppholder seg lenger på Mysuseter dersom Spranget stenges. Dagsturister oppholder seg i liten grad på Mysuseter i dag og hvorfor skulle det endres? For det tredje forutsetter det at det er et tilbud (les; noe å kjøpe) på stedet. Uavhengig av parkeringsplassens lokalisering vil tilbudet være avgjørende. Det kan selvsagt bli lagt igjen litt penger på butikken når folk venter på bussen, men at det er nok til at det blir helårs arbeidsplasser av det, tviler jeg på. Det er fullt mulig å utvikle turistnæring på Mysuseter, men det er helt andre ting enn flytting av en p-plass som må til. P-plassen på Spranget er et utsiktspunkt som trekker folk. Men ikke nok til at det blir arbeidsplasser og næringsutvikling av det. Utover det blir det spennende å høre hva Mimir kommer opp med. Jeg er sikker på at analysen blir nyttig både for kommunen og for de næringsdrivende. Er det noen som kan destinasjonsutvikling, så er det Mimir. Så her kan det komme både gode råd og gode tips.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh

Villmarkspanel og brede furupaneler er vår spesialitet
Villmarkspanel og brede furupaneler er vår spesialitet
Villmarkspanel og brede furupaneler er vår spesialitet

We have 24 guests and no members online

MEDLEM?

memberBli medlem i Mysusæter Vel!
Meld deg inn her!