kristinspelet 2018
Medlemmer av Mysusæter vel får 10% på billetter ved bestilling før 1.juni. De kan bestilles på denne mailadressen:  

En høvding fyller 80.

Magne Thoring

Magne Thøring ferier i dag sin 80 års dag. Han har mer en noen annen satt spor etter seg på Mysusæter, og det ganske så bokstavelig.

Magne kom til Otta i 1965, og arbeidet som lokomotivfyrbøter, og etter hvert som lokomotivfører. 
Han og familien fikk hyttetomt på Mysusæter i 1970, og de bygde selv hytta, som ligger rett innenfor Utsikten, langs Tjønnbakkvegen. Det førte til at han engasjerte seg i forhold til vegen, som var av svært dårlig kvalitet på begynnelsen av 70 tallet.  Han har vært aktivt med i vegstyret siden starten, og fremover i alle år. Han er forresten fortsatt styreleder i veglaget. 

Han var også leder av fjellstyret i noen år, samt leder av Otta Idrettslag sin skigruppe fra 1974.  Det førte til at han ble leder av Rondanerennet, og med det aktiv i å få etablert gode skiløyper på Mysusæter.  
Løypelaget så etter hvert dagens lys i samarbeid med Turistkontoret på Otta.

Det er ikke vinter hele året på Mysusæter, og Magne engasjerte seg derfor også i forbindelse med sommerstigene, - og hver eneste sommer har han brukt 100-vis av timer til opparbeiding og vedlikehold av disse. Sommertid ble også traseene der skisporet går vinterstid tilpasset slik at løypemaskinen kunne kjøre der vinterstid. Dette er ofte hardt fysisk arbeid, der en fjerner skog og tilpasser terrenget.
Han har dessuten egenhendig laget løypeskilter i sitt lille snekkerverksted, og satt disse opp i løypekryssene. Med årene har mange av skiltene blitt utskiftet, og han har samlet de utgåtte skiltene på garasjeveggen til Løypelaget. Du kan lese mer om dette 
her

Magne har lagt ned tusenvis av timer for alle oss som liker å gå tur på Mysusæter, Raphamn og Kringsæter, sommer som vinter. Du kan lese mer om Magne og han innsats i dette online-magasinet, som vi laget til Løypelagets jubileum i 2011/12 sesongen

Magne sier at han har stor glede av å tilrettelegge for fellesskapet, slik at flere kan få glede av å omgi seg med den flotte naturen vi har, og kunne kjenne gleden av å ha brukt det flotte fjellterenget til turer og fysiske anstrengelser.
Han går forresten fortsatt 1- 2 timers hastig spasertur hver eneste dag, året rundt, sol eller regn, og da med utgangspunkt i Olav Bismos gate på Otta, der han bor sammen med sin kjære Aase, og med datteren Tonje og hennes familie som gode naboer.
Nesten like sikkert som at han går sin morgentur, sammen med gode turkamerater, så tar han også en (eller flere) daglige bilturer til Mysusæter. Der han har aktiviteter både knyttet til Tjønnbakkvegen, vaktmesteroppgaver for vellet, arbeid med turstier, skilting, men også privat vedhogst og andre praktiske oppgaver. Han er dessuten en dyktig fotograf, og har alltid med sitt Nikon-kamera når han er på tur, og som vi har fått mye glede av her på hjemmesidene.

Like imponerende er det at han ser viktigheten av at Mysusæter er tilgjengelig på nett, både med web-kamera, værstasjonen ved Røde Kors hytta (som han nå snart får startet opp igjen), men også at turstier, turmål vises frem på hjemmesider og i andre sammenhenger, f.eks. ved steintavlene ved butikken. Dette er viktig, og ikke minst for å nå tak i ungdommen, som han gjerne vil ha ut på tur i naturen. 

Bildet viser Magne og kona Aase, i et av deres stolteste øyeblikk, da han fikk tildelt Kongens fortjenestemedalje i 2012 (Foto: Kåre B Hansen).
Magne fikk også Sel kommunes kulturpris i 2007 for sin innsats for løypene og turstiene på Mysusæter (les GD her).

Mysusæter Vel gratulerer løype- og turstihøvdingen på Mysusæter med 80 årsdagen! Dagen feires selvfølgelig på Mysusæter.

Takk fra Magne 

Comments   

# Jan Petter Hammervold 2017-11-25 07:22
Sender gratulasjoner til en hederskar av det sjeldne!
Reply | Reply with quote | Quote
# Christer Köhn 2017-11-25 20:27
Hjertlige gratulasjoner. Dine insatser er virkelig gull vert! Jeg har store jernbaneinteresser grundet den fine utkikk mot jerbaneovergangen på Otta fra bestefars stuevindue på gamle apoteket på Otta! Selv er jeg lokomotivförer bl.a. på Stortysker fra Märklin skala 1:87.
Reply | Reply with quote | Quote
# Kåre B. Hansen 2017-11-26 10:42
Gratulere så mye Magne!
Reply | Reply with quote | Quote
# Jan Hårstad 2017-11-26 11:19
Gratulerer med dagen,Thøring. Jeg blir veldig glad og rørt faktisk når jeg leser om din virksomhet og liv. Det er å håpe at folk forstår at dette er en generasjon av norske som vi høyst sannsynlig ikke får noen reprise på. Ildsjeler,uegennyttige og positive folk.
Alt godt mot de 90. hilsen Jan Hårstad.
Reply | Reply with quote | Quote
# Jan lien 2017-11-27 08:49
Gratulerer så mye med jubileet Magne!
Dine aktiviteter med Tjønnbakkveien, løypelaget og "gartnertjeneste" for Mysuseter Vel har virkelig stor betydning for alle som ferdes i området.
Alltid koselig å slå av en prat med deg Magne.
Reply | Reply with quote | Quote
# Dag Erik Pryhn 2017-12-01 23:26
Gratulerer med dagen til Magne ! Tusen takk l
Reply | Reply with quote | Quote
# Ragni Bråten Pasturel 2017-12-02 23:41
En lit sen "Gratulerer med Dagen" fra våre kanter på vestkysten av USA.

Min mann Marc og jeg setter veldig stor pris på å kunne nyte den vakre naturen rundt Mysusæter og de mange flotte stiene og løypene rett utenfor hyttedøren vår. Takk så mye for din innsats som er til glede for mange. Tusen takk skal du ha fra oss begge.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment


Security code
Refresh

Villmarkspanel og brede furupaneler er vår spesialitet
Villmarkspanel og brede furupaneler er vår spesialitet
Villmarkspanel og brede furupaneler er vår spesialitet

We have 36 guests and no members online

MEDLEM?

memberBli medlem i Mysusæter Vel!
Meld deg inn her!